i pomidorów. Delikatny, ziołowy sos sałatkowy, wzbogaci smak nie tylko sałat, ale również ziemniaków w mundurkach. Wielbicielom mizerii czy sałatek ziemniaczanych z pewnością zasmakuje jogurtowy sos do sałatek, a miłośnicy kuchni śródziemnomorskiej chętnie sięgną po sos winegret, na bazie octu winnego. Planujesz przyjęcie w ogrodzie, piknik lub grillowanie? Odpowiednio dobrany dressing uczyni z bukietu warzyw prawdziwie królewską ucztę. Przygotuj jedną sałatkę i podaj do niej kilka różnych dressingów. Twoi znajomi, będą mogli eksperymentować oraz dowolnie mieszać smaki. Świetna zabawa i pyszne, kulinarne doznania gwarantowane!
Świeżość bez konserwantów
Jak to możliwe, że dressingi Develey długo zachowują świeżość, a są produkowane tylko
z naturalnych składników, bez użycia konserwantów? Sekret tkwi w metodzie rozlewu sosu na ciepło – pasteryzacji. Temperatura rozlewu wynosi ok. 730C, co umożliwia zniszczenie wszelkich mikroorganizmów, przy jednoczesnym zachowaniu smaku produktu i uniknięciu obniżenia jego wartości odżywczych. Następnie gotowy dressing jest zamykany szczelnie
w szklanej butelce, która zabezpiecza przed przenikaniem substancji z zewnątrz. Dzięki pasteryzacji można przedłużyć trwałość produktu, bez konieczności używania środków konserwujących. To właśnie dlatego dresingi Develey są świeżym i naturalnym uzupełnieniem sałatek, które – gdy tylko zapragniesz – mogą stanowić osobny, sycący posiłek, jak i kolorowy, lekki dodatek do obiadu, kolacji czy dań z grilla.
Produkty dostępne są na sklepowych półkach w cenie ok. 3,5 zł.