Centrum Prasowe Wirtualnemedia.pl

Tekst, który zaraz przeczytasz jest informacją prasową.

Redakcja nie ponosi odpowiedzialności za jego treść.

2018-07-25

A A A POLEĆ DRUKUJ

Idealne przekąski na piknik!

Wakacje rozpoczęły się już na dobre, a pikniki są ich nieodzowną częścią, zwłaszcza, gdy pogoda rozpieszcza tak, jak w tym roku. Co spakować do piknikowego koszyka, aby po dotarciu do parku czy nad jezioro nasze przekąski były nadal smaczne i ładnie wyglądały? Oto przepisy, które sprawdzą się podczas każdego letniego spotkania!
 
Dzieci, dorośli i seniorzy – każdy lubi biesiady na świeżym powietrzu! Sporty, gry zespołowe i niekończące się rozmowy to aktywności, którym oddajemy się podczas pikniku, jednak jego głównym punktem zawsze jest posiłek spożywany na trawie. Co zabrać ze sobą na letnią wyprawę piknikową – łatwego w przenoszeniu, efektownego i przede wszystkim smacznego? Postaw na rybne inspiracje z naszych przepisów!
 
Guacamole ze śledzikiem na ostro
 
Składniki:
 
śledzik na okrągło sweet chilli SEKO 200 g
awokado
pół czerwonej cebuli
sok z całej cytryny
sól
pieprz
Sposób przygotowania:
 
Śledzika kroimy w drobną kostkę. Awokado przekrajamy na pół, wydrążamy i miąższ ucieramy. Cebulę siekamy. Wszystkie składniki dokładnie łączymy. Doprawiamy sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Podajemy z nachosami lub grzankami.
 
Burger z marynowanym śledziem
 
Składniki na 4  burgery:
 
beczka śledzi filety z suszonymi pomidorami 550 g SEKO
4 bułki (ulubione)
8 suszonych pomidorów w oleju
Świeża roszponka
Sos:
 
2 łyżki majonezu
3 łyżki ketchupu
3 – 4 szczypty mielonej papryczki chilli lub kawałek świeżej papryczki drobno posiekanej
Sposób przygotowania:
 
Do miseczki wkładamy majonez, ketchup oraz chilli. Dokładnie mieszamy i odstawiamy. Bułki kroimy na pół i opiekamy na patelni grillowej aż się przyrumienią. Połówki bułek smarujemy sosem, kładziemy na nim roszponkę oraz filety śledziowe. Na filetach układamy po dwa suszone pomidory, ponownie dodajemy trochę roszponki, polewamy sosem. Każdego burgera przykrywamy drugą częścią chrupiącej bułki i zajadamy.
 
***
 
W ofercie SEKO jest ponad 200 pozycji asortymentowych w 17 kategoriach. Są to marynaty, mrożonki, pasty, sałatki i konserwy przygotowane głównie na bazie śledzia i makreli sprowadzanych z certyfikowanych łowisk Islandii, Norwegii, Danii, Niemiec i Kanady. Produkty SEKO są dostępne w sieciach handlowych i hurtowniach na terenie całego kraju, a także na rynkach zagranicznych, m.in. w Niemczech, Czechach, Słowacji, Irlandii, Anglii, Rumunii, we Włoszech i we Francji oraz na Litwie. Na rynku pojawiła się nowa linia produktów z serii "Zdrowo i wygodnie".




Tylko na WirtualneMedia.pl

Zaloguj się

Logowanie

Nie masz konta?                Zarejestruj się!

Nie pamiętasz hasła?       Odzyskaj hasło!

Galeria

PR NEWS