Do przygotowania tej potrawy wystarczy jedno opakowanie pyz ziemniaczanych JAWO, które należy ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Do przygotowania sosu bazyliowego potrzebne będą następujące składniki:
- 400 ml śmietany 18%
- 4 ząbki czosnku
- ½ doniczki świeżej bazylii
- ok. 20 kulek zielonych winogron
- sól i pieprz do smaku
Przygotowanie sosu jest bardzo proste. Na początek miksujemy śmietanę, liście bazylii, czosnek, pieprz i sól. Następnie na małym ogniu podgrzewamy, a następnie odparowujemy 1/5 objętości sosu, do którego tuż przed zdjęciem garnka z kuchenki dodajemy drobno pokrojone winogrona. Tak przyrządzonym sosem polewamy ugotowane pyzy i podajemy gorące na stół. Danie ozdabiamy listkami świeżej bazylii oraz winogronami.
Delikatny i lekko słodkawy smak tej potrawy będzie doskonałą odmianą, a także miłym zaskoczeniem dla całej rodziny, która z pewnością doceni kulinarną kreatywność.
Więcej przepisów na stronie www.jawo.pl