Ketchup McDonalds, produkowany przez Develey, został wyróżniony nagrodą „Przebój FMCG 2012” w kategorii ketchupy. Najpierw jury, a później detaliści docenili smakowe i zdrowotne walory produktu. Ketchup McDonalds, przygotowywany według oryginalnej receptury, zawiera aż 190g dorodnych pomidorów na 100g produktu. Dzięki temu charakteryzuje się bogatym, prawdziwie pomidorowym smakiem, docenianym przez młodszych i starszych smakoszy. Doskonały jako dodatek do dań z grilla, hamburgerów, frytek i innych szybkich przekąsek, idealnie pasuje także popularnych kanapek z żółtym serem i wędliną. Co więcej, ketchup McDonalds jest nie tylko smaczny, ale także zdrowy. Certyfikowany produkt bez glutenu, z powodzeniem może być stosowany przez osoby cierpiące na alergie pokarmowe i celiakię. Ponadto znajdziemy w nim duże ilości likopenu odpowiadającego za układ nerwowy i działającego antynowotworowo. Ketchup McDonalds zawiera także antyoksydanty oraz szereg witamin i kluczowych dla zdrowia minerałów. Brak w nim natomiast konserwantów i sztucznych barwników. Jest to także jeden z nielicznych w tej kategorii produktów, który jest zagęszczany naturalnie – bez dodatku skrobi.
Wysoką jakość produktu docenili jurorzy piątej edycji konkursu „Przeboje FMCG”. Oceniony najpierw przez 9-osobowe jury, którzy spośród zgłoszonych produktów wybrali te, które przeszły do drugiego etapu. Ostateczne rozstrzygnięcie nastąpiło w wyniku głosowania detalistów.