W dniach 13 - 14 maja w Ostródzie odbyła się pierwsza edycja wydarzenia „Mazury HoReCa festiwal smaków” skierowanego do środowiska gastronomicznego. Podczas targów swoją ofertę produktową zaprezentowała firma MAKRO Cash & Carry Polska.
„Mazury HoReCa festiwal smaków” stanowi platformę umożliwiającą nawiązanie kontaktów biznesowych, porównanie ofert handlowych i zapoznanie się z najnowszymi rozwiązaniami i trendami na rynku HoReCa.
Uczestnicy mieli możliwość m.in. wziąć udział w szkoleniach i warsztatach kulinarnych. Jednym z celów wydarzenia była promocja polskiej tradycji kulinarnej, a odwiedzający mogli zaopatrzyć się w produkty regionalne u lokalnych producentów żywności.
Podczas targów swoją ofertę przedstawiło ponad sto firm z branży gastronomicznej i hotelarskiej, pośród których znalazła się sieć hurtowni MAKRO Cash & Carry Polska. Na stoisku MAKRO zaprezentowane zostały produkty znajdujące się w ofercie skierowanej do restauracji, hoteli, street food itp.
Gościem specjalnym targów był szef kuchni Karol Okrasa, który poprowadził konkursy kulinarne.
dostarczył infoWire.pl