Centrum Prasowe Wirtualnemedia.pl

Tekst, który zaraz przeczytasz jest informacją prasową.

Redakcja nie ponosi odpowiedzialności za jego treść.

2016-12-14

A A A POLEĆ DRUKUJ

Mikser Kulinarny z Witkiem Iwańskim w ramach programu ,,Szef dla Młodych Talentów”

150x110

9 grudnia br. w Akademii MAKRO w Warszawie odbył się kolejny Mikser Kulinarny w ramach projektu ,,Szef dla Młodych Talentów”. Pokaz edukacyjny skierowany do uczniów ze szkół gastronomicznych poprowadził Witek Iwański, szef kuchni w restauracji Aruana w Hotel Narvil Conference & Spa.

Sieć hurtowni MAKRO Cash&Carry Polska gościła ponad 100 uczniów i nauczycieli ze szkół gastronomicznych podczas wydarzenia zorganizowanego na początku grudnia w stołecznej Akademii Efektywnej Przedsiębiorczości.

Pokaz kulinarny, przygotowany w ramach Miksera, poprowadził Witek Iwański - szef kuchni w restauracji Aruana (Hotel Narvil Conference & Spa), nominowany w kategorii ,,Szef Roku” Żółtego Przewodnika Gault&Millau 2017 oraz zdobywca tytułu ,,Młody Talent” Żółtego Przewodnika Gault&Millau Polska 2015. Tematem przewodnim było dzikie ptactwo oraz dziczyzna, a pośród zaprezentowanych dań znalazły się m.in. zając z czerwonymi owocami i purpurową marchwią, smażona kaczka z ragout z podrobów i kapustą oraz klasyczna Casserole z sarny.

Mikser Kulinarny stanowił również okazję do spotkania z ekspertem doradztwa personalnego, Dorotą Mintą z agencji Chef Hunters, która przybliżyła tematykę procesów rekrutacyjnych w branży gastronomicznej.

,,Szef dla Młodych Talentów” to projekt wspierający młodych adeptów kulinarnych w pierwszych krokach ich kariery zawodowej. Program obejmuje dwa główne zakresy działalności: program płatnych staży w MAKRO i cykl Mikserów Kulinarnych, których misją jest edukacja oraz umożliwienie spotkań młodzieży z najlepszymi polskimi szefami kuchni.


dostarczył infoWire.pl




Tylko na WirtualneMedia.pl

Zaloguj się

Logowanie

Nie masz konta?                Zarejestruj się!

Nie pamiętasz hasła?       Odzyskaj hasło!

Galeria

PR NEWS