Centrum Prasowe Wirtualnemedia.pl

Tekst, który zaraz przeczytasz jest informacją prasową.

Redakcja nie ponosi odpowiedzialności za jego treść.

2012-02-29

A A A POLEĆ DRUKUJ

Nowa restauracja polska w Warszawie

150x110
W samym centrum Warszawy rozpoczęła działalność Restauracja Polska Rozpusta, mieszcząca się przy ul. Elektoralnej 23, tuż obok Hali Mirowskiej. To jeden z niewielu lokali na kulinarnej mapie stolicy, w którym można skosztować rzadko spotykanych i trochę już zapomnianych dań kuchni polskiej, a także tych dobrze znanych – mielonego, schabowego, kopytek czy zasmażanej marchewki. To wymarzone miejsce na biznesowy lunch lub uroczystą kolację.

W przestronnym i klimatycznym wnętrzu na co dzień znajduje się 55 miejsc przy stolikach, a na imprezach zamkniętych mieści się ponad 100 osób. Szefem kuchni jest Adam Kędzior – kucharz z wieloletnią praktyką w wielu znamienitych restauracjach, specjalizujący się kuchni polskiej.

Dlatego też w stałym menu restauracji znajdują się właśnie tradycyjne potrawy, natomiast w ramach oferty specjalnej co miesiąc proponowane są staropolskie dania w zaskakujących zestawieniach. „Serwując np. cielęce nereczki w czosnku i klarownym maśle czy prawie nikomu nie znane carpaccio z piersi kaczki, chcemy uczyć nowych smaków i przypominać stare, sprawdzone polskie przepisy”, mówi Bolesław Dubowski, menadżer restauracji. Twórcy Rozpusty postawili na świeżość produktów i wysoką jakość potraw. „Nie uznajemy półproduktów, wszystko gotujemy na miejscu z najlepszych składników. Nasi kucharze sami robią makarony, kopytka czy kluski śląskie, przygotowują desery, pieką ciasta i faworki” – dodaje Dubowski.

Karta dań stanowi ciekawe połączenie tradycji i nowoczesności, znajdują się niej m.in. nóżki wieprzowe z octem z prawdziwków, tatar wołowy z domowymi marynatami, pasztet z gęsi czy bałtyckie śledzie. Jako dania główne serwowane są interesujące zestawienia polskich mięs i ryb z różnorodnymi dodatkami, m.in. z leśnymi grzybami. Do tego własnej roboty konfitury lub sosy, np. z jeżyn czy z malin. Poprzez taki dobór dań właściciele Rozpusty pragną pokazać, że kuchnia polska może być oryginalna i zaskakująca.

Rozpusta czynna jest codziennie od godz. 12.00 do ostatniego gościa. Między 12.00 a 16.00 w przystępnej cenie 25 zł każdy gość może samodzielnie skomponować swój lunch z szerokiego wyboru zup, dań głównych i dodatków. Przy zakupie czterech obiadów restauracja oferuje bezpłatną dostawę pod wskazany adres na terenie całej Warszawy.

Adres:
Rozpusta Restauracja Polska, ul. Elektoralna 23, 00-137 Warszawa, rezerwacje: 22 499 51 78

Dodatkowe informacje:
Media Metropolis, Katarzyna Dmowska, tel. 601 447 151, kdmowska@mediametropolis.pl




Tylko na WirtualneMedia.pl

Zaloguj się

Logowanie

Nie masz konta?                Zarejestruj się!

Nie pamiętasz hasła?       Odzyskaj hasło!

Galeria

PR NEWS