Odkryjmy mozaikę kuchni indyjskiej. Wzbogać wakacyjne potrawy wyszukanym wachlarzem przypraw z Indii. Dodanie egzotycznych przypraw sprawi, iż przygotowane dania są pełne aromatu. W niezwykłą podróż smakową po Indiach zabierze nas Reza Mahammad, jeden z najlepszych brytyjskich restauratorów indyjskich. Bardziej wyszukane potrawy odnajdziemy na Karaibach! Karaibska trasa obejmie Grenadę, zwaną "wyspą przypraw" i słoneczną wyspę Barbados, gdzie można skosztować najlepszych owoców morza na świecie. Gastronomiczne wyprawy powiodą nas w poszukiwaniu znakomitej kuchni karaibskiej, gdzie zasmakujemy w bajkowych daniach Jonathana Phanga.
Wakacyjne potrawy tylko w Travel Channel!
Oglądajcie:
„Mistrz południowoafrykańskiego grilla Braai”
• Pod tasakiem rzeźnika, 23 lipiec, godz.: 19:00
• Krokodyl z Kraaifontein, 27 lipiec, godz.: 17:00
• Przylądek świętego Franciszka, 30 lipiec, godz.: 19:00
„Reza, indyjski książę przypraw”
• Deogarh Mahal, 27 lipiec, godz.: 19:00
• Lake Palace, 30 lipiec, godz.: 20:00
„Karaibska uczta Jonathana Phanga”
• Ryby na Barbadosie, 25 lipiec, godz.: 11:00
• Saint Lucia, 25 lipiec, godz.: 11:30
• Grenada: gałka muszkatołowa, 26 lipiec, godz.: 11:00
• Czekolada z Grenady, 26 lipiec, godz.: 11:30
• Krab z Tobago, 29 lipiec, godz.: 11:00
• Barbadoski rum,29 lipiec, godz.: 11:30
• Zielona mieszanka przypraw z Trynidadu, 30 lipiec, godz.: 11:00
• Jamajka: przysmaki z marynaty jerk, 30 lipiec, godz.: 11:30
• Banany z Saint Lucia, 31 lipiec, godz.: 11:00
• Jamajka: wegetariańskie przysmaki Ital, 31 lipiec, godz.: 11:30
Więcej na stronie www.travelchanneltv.pl