Centrum Prasowe Wirtualnemedia.pl

Tekst, który zaraz przeczytasz jest informacją prasową.

Redakcja nie ponosi odpowiedzialności za jego treść.

2016-06-17

A A A POLEĆ DRUKUJ

Piwniczanka. Promocja w oparciu o godło „Doceń polskie”

Woda Mineralna Piwniczanka w trzech stopniach zawartości gazu została w ubiegłym roku nagrodzona certyfikatem „Doceń polskie” i tytułem TOP PROUDKT. Godło programu propagującego rodzimą żywność zamieszczono nie tylko na etykietach wody, ale także m.in. na billboardach.

- Godło „Doceń polskie” sprawia, że pozycja Piwniczanki na rynku dodatkowo się umacnia. Cieszymy się, że nasz produkt znalazł się w gronie wyróżnionych. Jest to dla nas dodatkowy atut, który potwierdza jakość produktu w oczach partnerów biznesowych i klientów - podkreśla Marek Gaworucha, Koordynator ds. Marketingu i Sprzedaży firmy Piwniczanka Spółdzielnia Pracy. 

Certyfikaty „Doceń polskie” dla Piwniczanki
- Chcemy, żeby certyfikat „Doceń polskie” był atutem, który dodatkowo potwierdzi jakość naszej wody mineralnej i przekona, zwłaszcza nowych konsumentów, do jej zakupu. Dlatego znak promocyjny programu umieszczamy przede wszystkim na etykietach Piwniczanki i naszych materiałach promocyjnych - mówi M. Gaworucha. Jak dodaje, o zdobyciu certyfikatu firma informowała także m.in. na swojej stronie internetowej, profilu na Facebooku, znaki promocyjne umieszczone zostały również na billboardach. 

- Certyfikaty „Doceń polskie” nie są przyznawane wszystkim produktom biorącym udział w audycie. Specjaliści z branży spożywczej, tworzący Lożę Ekspertów, oceniają indywidualnie każdy ze zgłoszonych wyrobów i przyznają im punkty (w skali od 1 do 10) za smak, wygląd i stosunek jakości do ceny. Godłem programu wyróżnia się tylko te z nich, które zdobędą minimum 7,5 punktu - przypomina Marek Bielski, twórca Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie”. 

Laurami Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie” uhonorowana została Woda Mineralna Piwniczanka w trzech stopniach nasycenia CO2 - wysokonasycona CO2, średnionasycona CO2 i niskonasycona CO2. Woda otrzymała od Loży Ekspertów programu maksymalne noty za oceniane aspekty, dlatego przyznano jej nie tylko certyfikaty „Doceń polskie”, ale także zaszczytny tytuł TOP PRODUKT. Decyzja o wyróżnieniu Piwniczanki zapadła podczas XVII audytu artykułów spożywczych ubiegających się o godło promocyjne „Doceń polskie”. Certyfikacja miała miejsce 29 lipca 2015 roku.  

- Zasady przyznawania certyfikatów „Doceń polskie” są przejrzyste i takie same od 2011 roku, czyli od początku funkcjonowania programu - komentuje M. Bielski. Również od 2011 roku patronem honorowym certyfikacji żywności organizowanych w programu promocyjnego jest Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi. - Niezmiennie, znak „Doceń polskie” podkreśla najwyższą jakość, a jednocześnie nie pozostawia wątpliwości co do pochodzenia artykułu spożywczego, który jest nim sygnowany. Konsument wie, że wyróżniony przez Lożę Ekspertów produkt jest wart spróbowania, a jednocześnie wybierając go, wspiera rodzimą gospodarkę - zaznacza twórca programu „Doceń polskie”.

„Piwniczanka. Z natury mineralna”
Naturalna Woda Mineralna Piwniczanka jest wydobywana w miejscowości Piwniczna - Zdrój, z ekologicznie czystych terenów Popradzkiego Parku Krajobrazowego na terenie Beskidu Sądeckiego. - To wyjątkowe miejsce, dlatego staramy się podkreślać, że nasza woda pochodzi właśnie stamtąd. Dzięki miejscowej wyjątkowej strefie hydrologicznej, Piwniczanka jest bogata w wapń i magnez. Doskonała proporcja (2:1) tych dwóch pierwiastków w Piwniczance zapewnia ich optymalne wchłanianie. Dodatkowym atutem, na który stawiamy w komunikacji jest duża zawartość wodorowęglanów (1240 mg/litr), które naturalnie wspierają proces odkwaszania organizmu. Naturalne jest nie tylko pochodzenie wody, ale także sposób jej wydobycia i butelkowania. Piwniczanka trafia do butelek w naturalny sposób, bezpośrednio z ujęcia. Stąd też pomysł, by działania marketingowe oprzeć o brand claim marki: „Piwniczanka. Z natury mineralna”. Jest on głównym przesłaniem towarzyszącym wszystkim działaniom komunikacyjnym prowadzonym przez Piwniczankę zarówno w obszarze digital, jak i OOH - podkreśla  koordynator ds. Marketingu i Sprzedaży firmy Piwniczanka Sp.P.  

- Spółdzielnia Pracy Piwniczanka to firma z polskim kapitałem i o polskich korzeniach. Wszystkie wypracowane zyski inwestowane są w Polsce, a podatki zasilają budżet tylko naszego państwa. Piwniczanka aktywnie wspiera również życie regionu, angażując się w różnorodne inicjatywy i będąc mecenasem licznych projektów kulturalnych i charytatywnych - mówi Marek Gaworucha odnosząc się w ten sposób do patriotyzmu konsumenckiego promowanego przez twórców programu „Doceń polskie”.

Promocja aktywności fizycznej i zdrowego stylu życia
Elementami działań marketingowych Piwniczanki (poza edukacją dot. najlepszego dla organizmu składu wody i podkreślania jej pochodzenia) jest propagowanie aktywności fizycznej. - Moda na picie wody oraz kontrolowanie składu produktów spożywczych staje się w Polsce z roku na rok coraz bardziej widoczna. Towarzyszy jej rosnąca popularność świadomej aktywności fizycznej, której naturalnym następstwem jest uzupełnianie płynów w postaci wody, a najlepiej naturalnej wody mineralnej. Chcemy wykorzystać ten trend wzmacniając rozpoznawalność marki Piwniczanka i budując społeczność skupioną wokół naszej wody. Społeczność lojalnych konsumentów, którzy wiedzą co jest dla nich najlepsze, najzdrowsze. Szczególnie zależy nam na tym, by Piwniczanka towarzyszyła zawodom sportowym, ponieważ dla osób regularnie trenujących jest bardzo dobrym sposobem na uzupełnienie niedoborów minerałów, powodowanych przez wysiłek fizyczny. Stąd też nasza obecność na zawodach wspinaczkowych, biegach terenowych, maratonach, czy wyścigach rowerowych - wylicza Marek Gaworucha.

Działania Piwniczanki zostały zauważone, czego odzwierciedleniem są liczne nagrody i wyróżnienia przyznane zarówno za sam produkt, jak i szeroko pojęte działania prospołeczne firmy. - Każda z nagród jest dla nas wyjątkowa i ważna na swój sposób. Nagrody, które Piwniczanka otrzymała za swój smak potwierdzają wysoką jakość naszego produktu, który przekazujemy konsumentom. Nie mniej ważne jednak są dla nas nagrody doceniające rozwój naszej firmy. Dają wiele satysfakcji, ale równocześnie motywują do rozwoju - podsumowuje M. Gaworucha.

* * *

Autor: Anna Koza, Adventure Media

* * *

Ogólnopolski Program Promocyjny „Doceń polskie”
www.docenpolskie.pl
www.blog.docenpolskie.pl 

Celem programu „Doceń polskie” jest promocja wysokiej jakości produktów spożywczych dostępnych na polskim rynku. Ich selekcją, oceną i przyznaniem certyfikatu „Doceń polskie” zajmują się specjaliści zawodowo związani z żywnością i technologią żywienia, którzy tworzą Lożę Ekspertów. Zasiadają w niej m.in. członkowie Fundacji Klubu Szefów Kuchni. 

Twórca programu „Doceń polskie” jest  także organizatorem projektu BlogerChef (blogerchef.pl) – innowacyjnego przedsięwzięcia skierowanego do blogerów kulinarnych. 

* * *

KONTAKT:
Ogólnopolski Program Promocyjny „Doceń polskie”
www.docenpolskie.pl

Kontakt dla mediów:
Anna Koza
anna.koza@adventure.media.pl

Adventure Media s. c. Agencja Public Relations
www.adventure.media.pl
tel. 32 724 28 84
fax 32 417 01 70





Tylko na WirtualneMedia.pl

Zaloguj się

Logowanie

Nie masz konta?                Zarejestruj się!

Nie pamiętasz hasła?       Odzyskaj hasło!

Galeria

PR NEWS