Przyjazna Słodycz to wyjątkowe wypieki, które nie tylko dostarczają przyjemności podniebieniu, ale również wychodzą naprzeciw oczekiwaniom osób szukającym wyrobów cukierniczych o wartościowych składnikach. Ciastka sygnowane logo Przyjazna Słodycz są wypiekane na tłuszczach nieutwardzonych i zawierają przyjazne składniki, np.: suszone owoce, pestki dyni, ziarna słonecznika czy orzechy. Przyjazna Słodycz to połączenie tradycyjnego smaku z dbałością o jakość składników ciast i ciasteczek.
Przyjazna Słodycz będzie także towarzyszyć uczestnikom artystycznych warsztatów dla najmłodszych organizowanych w Strefie Dzieci przez Stowarzyszenie Twórców Kultury i Sztuki ARTCOM 15 i 16 października. Najmłodsi będą się zajadać wartościowymi ciastkami, tworząc prace plastyczne z przypraw, ziół, kaszy i innych produktów spożywczych, lepiąc ciastka z gliny, ucząc się rozpoznawać smaki czy komponując idealne menu. W trzeci dzień targów, w niedzielę (godz. 14.00-16.00), zapraszamy na TARGOWY DESER – SZARLOTKĘ, która zostanie przygotowana z jabłek pochodzących z łódzkich sadów oraz margaryny bez tłuszczów utwardzonych – podstawowego składnika ciastek Przyjaznej Słodyczy – ufundowanej przez ZT Kruszwica S.A.
***