Sushi przywędrowało do Japonii z terenów południowej Azji. Co ciekawe, danie, które znamy w dzisiejszej formie, powstało dopiero w XIX wieku. Różnorodność form i smaków sushi sprawia, że cieszy się ono dużą popularnością na całym świecie. Znane są odmiany ze świeżymi rybami, owocami morza, warzywami oraz grzybami. I choć wariantów sushi jest wiele, to jego podstawowym składnikiem pozostaje ryż.
Ryż do sushi marki Sugoi to ekskluzywny produkt, który charakteryzują niewielkie, przezroczyste, okrągłe ziarna. Idealnie sprawdza się jako komponent oryginalnego, japońskiego sushi. Wysoka zawartość węglowodanów sprawia, że po ugotowaniu zachowuje doskonałą strukturę i mocno się klei, tworząc lepką masę. Można go więc swobodnie formować.
Przygotowanie Ryżu do sushi Sugoi jest niezwykle proste. Należy gotować go na wolnym ogniu ok. 10 min, a później pozostawić pod przykryciem na kolejne 15 min. Tak przygotowany ryż będzie niezwykle aromatyczny, a ziarna delikatne i sprężyste.
Ryż do sushi Sugoi można wykorzystać przy przyrządzaniu tradycyjnych wariantów sushi, takich jak: maki, nigri, temaki czy gunkanmaki. Doskonale sprawdzi się też podawany jako fantazyjny dodatek do ryb, warzyw i grzybów. Będzie idealną bazą orientalnego posiłku.
Producent: Sawex Foods Sp. z o.o.
Produkt: Ryż do sushi Sugoi
Gramatura: 500 g
Cena det.: 6,49 pln