Sztandarowym składnikiem kuchni włoskiej są warzywa oraz przyprawy takie jak bazylia, oregano, tymianek, rozmaryn. Włosi lubią również eksperymentować z różnymi rodzajami sera, m. in. parmezanem, mozzarellą czy serem ricotta. Nie sposób również nie wspomnieć o potrawach mącznych czy owocach morza. Ten włoski klimat odnajdziesz również w Pesto alla Genovese Develey, którego korzenie sięgają Genui, miasta położonego w północno-zachodniej części Włoch. Mieszkańcy Italii wytwarzają pesto z oliwy z oliwek, listków bazylii, czosnku, parmezanu oraz orzechów piniowych, cierpliwie i starannie ugniatając wszystko drewnianym tłuczkiem w marmurowych moździerzach. Pesto alla Genovese Develey to produkt, który powstał według owej tradycyjnej receptury. Swój smak zawdzięcza trzem podstawowym składnikom: świeżej bazylii, orzechom oraz doskonałej mieszance serów. Z Pesto alla Genovese Develey zabierzesz odrobinę Włoch do domu!