Centrum Prasowe Wirtualnemedia.pl

Tekst, który zaraz przeczytasz jest informacją prasową.

Redakcja nie ponosi odpowiedzialności za jego treść.

2014-05-09

A A A POLEĆ DRUKUJ

Vive la France! Francuskie frykasy dla każdego

150x110

Lubisz niebanalne smaki? Nie boisz się nowych doświadczeń kulinarnych? Wszystko to znajdziesz w kuchni francuskiej. Dla miłośników potraw i produktów z tego kraju Lidl przygotował Tydzień Francuski, który rozpocznie się już 12 maja!

Kuchnia Francji to podróż przez wspaniałe smaki i potrawy doskonalone od wieków. Bogactwo specjałów regionalnych sprawiło, iż kuchnia ta wywierała duży wpływ na tradycje kulinarne innych państw, szczególnie zachodniej Europy. Udaj się do Lidla w trakcie Tygodnia Francuskiego i spróbuj wyjątkowych smaków!

Jedną z najbardziej znanych francuskich przystawek są ślimaki. W Lidlu znajdziesz ten specjał z nadzieniem ziołowo-czosnkowym (7,77 zł za
1 opak./89 g).W połączeniu ze świeżą bagietką, przekąska ta zadowoli nawet najbardziej wymagających smakoszy. Oryginalną przystawką, którą możesz zachwycić swoich gości będzie również ser kozi z boczkiem serwowany w drewnianej miseczce (6,99 zł za 1 opak./90 g). Przed podaniem tego wyrafinowanego specjału polecane jest podgrzanie go  w piekarniku, które wyzwoli wspaniałe kremowo-ziołowe aromaty.

Francuzi często na zakończenie posiłku serwują wyborne sery.Kuchnia tego kraju słynie z ogromnej ilości ich gatunków. W Lidlu znajdziesz aromatyczny ser kremowy z Normandii (dostępny również w stałej ofercie Lidl), ser pleśniowy Bleu Village z niebieską pleśnią oraz talarki z sera koziego - wszystkie w cenie 6,66 zł (za 1 opak. - 150 lub 200 lub 250 g). Deskę serów można również uzupełnić delikatnym kremowo-śmietankowym serem Le Pave (6,99 zł za 1 opak./200g) oraz wyśmienitym, lekko słodkim serem Petit Munster (8,99 zł
za 1 opak./200 g), którego tradycja wytwarzania sięga aż średniowiecza.

W kuchni francuskiej przywiązuje się dużą wagę do wysokiej jakości mięs oraz wędlin. W ofercie Lidla znajdzie się tradycyjna, delikatna suszona szynka bajońska (7,99 zł za 1 opak./100 g) - idealna w połączeniu z chrupiącą bagietką i świeżymi warzywami. Do wina i serów można podać również wyborne salami suszone z orzechami włoskimi (7,77 zł za 1 opak./250 g, cena regularna 9,99 zł).





Tylko na WirtualneMedia.pl

Zaloguj się

Logowanie

Nie masz konta?                Zarejestruj się!

Nie pamiętasz hasła?       Odzyskaj hasło!

Galeria

PR NEWS