W dniach 22 – 23 maja br. zaplanowano wielką degustację wędzarnianych wyrobów ostrowskiego E.Leclerc.
E.Leclerc w Ostrowie Wielkopolski w oparciu o potrzeby swoich klientów podjął decyzję o otwarciu własnej wędzarni. Procesowi wędzenia według tradycyjnych sposobów poddawane będą szynki i kiełbasy. Wędzone mięsa dobrej jakości są doskonałym urozmaiceniem diety osób dbających o zdrowe odżywianie.
Wędzenie jest metodą konserwacji żywności za pomocą dymu uzyskanego z powolnego, kontrolowanego spalania twardego drewna liściastego. W wyniku wędzenia produkty uzyskują charakterystyczne zabarwienie, smak oraz zapach. Już od 18 maja br. klienci ostrowskiego supermarketu mogą kupować pachnące, świeże i jeszcze ciepłe wędzone szynki i kiełbaski.
„Gorąco zapraszamy na otwarcie Wędzarni w naszym sklepie. Cieszymy się, że już w najbliższy weekend, 22 – 23 maja podczas degustacji będziemy mogli wspólnie skosztować naszych wędzarnianych wyrobów - mówi Agnieszka Krawczyk, Dyrektor E.Leclerc w Ostrowie Wielkopolskim.