Wycieczka do Francji, Hiszpanii a może do Włoch? Dzięki kulinarnym tygodniom Lidla nie musisz jeździć daleko, aby rozsmakować się w kuchniach świata. W zaciszu własnego domu skosztujesz specjałów kuchni greckiej, niemieckiej czy skandynawskiej. A już od 2 kwietnia Lidl zaprasza wszystkich miłośników makaronów, oliwy oraz pomidorów na wielką włoską ucztę. La dolce vita w Lidlu!
Cucina Italiana w Lidlu? Pronto!
W ofercie Tygodnia Włoskiego dostępne będą m.in. makarony Pastalsole (4,44 zł/ 500 g), wytwarzane z pszenicy durum. Doskonale smakują z tradycyjnymi włoskimi sosami przygotowanymi na bazie oliwy z oliwek i pomidorów. Dostępne w trzech wersjach: Ruote Tricolore, Lumaconi i Sconcigli. Świetnie wyglądają, a jeszcze lepiej smakują.
Włochy słyną ze znakomitych wędlin. Prym wśród wędlin z Półwyspu Apenińskiego wiedzie oryginalna szynka parmeńska (9,99 zł/ 90 g), która dzięki tradycyjnej metodzie wyrobu i długiemu procesowi dojrzewania charakteryzuje się wspaniałym, delikatnym smakiem.
Włosi to również miłośnicy łakoci, a co za tym idzie, twórcy wspaniałych deserów. Z oferty Tygodnia Włoskiego koniecznie trzeba spróbować dwóch przepysznych deserów: Tartufo i Tiramisu (4,44 zł / 1 opakowanie).
Masz ochotę na pyszną przekąskę w prawdziwie włoskim stylu? Nic prostszego. Wystarczy chrupiącą, ciepłą ciabattę ze stałej oferty Lidla skropić odrobiną oliwy z oliwek, dodać wyśmienitą szynkę parmeńską i kilka czarnych oliwek. Pyszna włoska kanapka gotowa! Smacznego!