Centrum Prasowe Wirtualnemedia.pl

Tekst, który zaraz przeczytasz jest informacją prasową.

Redakcja nie ponosi odpowiedzialności za jego treść.

2015-08-31

A A A POLEĆ DRUKUJ

Wracamy do szkoły! Pomysły na drugie śniadanie z marką WINIARY

150x110

Wakacje się kończą, a nasze pociechy wracają do szkół. Kilkugodzinne lekcje pochłaniają mnóstwo energii, dlatego ważne jest, aby dzieci zabierały ze sobą pożywne drugie śniadanie. Warto namówić je, by pomagały w przygotowaniu posiłków, które zabierają do szkoły. W Polsce, aż 45% dzieci pomaga w przygotowaniu kanapek, a 24% maluchów bierze udział w przyrządzaniu sałatek*. Spróbujmy więc zaangażować dzieci i włączyć je także w poranny rytuał przygotowywania drugiego śniadania. Kształtując w nich dobre nawyki, będziemy mieć pewność, że nie zapomną zabrać do szkoły własnoręcznie przygotowanego posiłku. I co ważne, będzie im smakowało!

 

  • Majonez Dekoracyjny WINIARY – dzięki wyjątkowemu smakowi, doskonałej jakości oraz kremowej konsystencji od lat jest ulubionym majonezem Polaków. Doskonały do jajek, zimnych przystawek oraz kanapek. Idealnie podkreśli i urozmaici smak także wielu innych przekąsek.
  • Sos ziołowy z nutą czosnku WINIARY – dobrze wyważone proporcje aromatycznych ziół w połączeniu z akcentem czosnkowym to sekret doskonałego sosu. Nie za ostry, nie zbyt delikatny – po prostu w sam raz! Dzięki jedwabistej, lekkiej konsystencji znakomicie sprawdzi się w roli dodatku do różnego rodzaju przekąsek, kanapek czy tortilli.
  • Sos czosnkowy WINIARY – wyrazisty smak czosnku w połączeniu z apetyczną kremową konsystencją sosu doda naszym potrawom wyjątkowego charakteru. To niezastąpiony dodatek do wielu sałatek, kanapek i tostów, który podkreśli smak nawet najprostszej przekąski!
  • Bulion Warzywny WINIARY – doskonale znany smak kostki bulionowej znajduje zastosowanie nie tylko jako baza do zup. Bulion warzywny świetnie sprawdzi się także w przygotowywaniu kasz, makaronów czy mięs. Gotowanie drobiu w bulionie warzywnym zapewni kurczakowi wspaniały aromat i smak włoszczyzny.
  • Sugerowana cena detaliczna produktów:

Majonez Dekoracyjny WINIARY (400 ml) - ok. 5,20 zł
Sos ziołowy z nutą czosnku WINIARY – ok. 4,29 zł
Sos czosnkowy WINIARY – ok. 4,29 zł
Bulion Warzywny WINIARY (60g)- ok. 1,79 zł

 

Z początkiem września nasi najmłodsi wracają do szkoły. Codzienny wysiłek umysłowy i fizyczny pochłania mnóstwo energii, dlatego staramy się zapewniać naszym dzieciom pożywne drugie śniadanie. Która mama nie zetknęła się jednak z sytuacją, kiedy po powrocie pociech znajduje w plecaku niezjedzone kanapki? Warto zachęcić naszych najmłodszych do jedzenia drugiego śniadania. Jak to zrobić? Zaangażujmy dzieci w przygotowywanie posiłków zabieranych do szkoły! Warto pokazać maluchom, że wspólne gotowanie może być świetną i pyszną zabawą. W przyrządzaniu smakowitych przekąsek na drugie śniadanie pomoże marka WINIARY. Z produktami WINIARY mamy pewność, że nasze dzieci spałaszują go ze smakiem!


Aby przekonać dzieci, do tego, że drugie śniadanie wcale nie musi być nudne zaproponujmy im wspólne przygotowanie kanapek w kształcie trójkątów! Na początek kroimy w plasterki pomidora i ogórka. Kromki pieczywa smarujemy masłem, na dwóch z nich układamy plastry salami, sałatę, oraz plasterki ogórka, a następnie smarujemy je łyżeczką Majonezu Dekoracyjnego WINIARY i łączymy je ze sobą. Wykałaczkami spinamy kanapki w rogach i kroimy na cztery porcje. Takie pyszne kanapki dzieci mogą ułożyć w zamykanym pojemniku na żywność i spakować do plecaka. W drogę!


Rano zwykle mamy mało czasu. Jeśli wyjątkowo bardzo się spieszymy, przygotujmy bardzo proste i równie smaczne kanapki z szynką i serem żółtym. Wybierzmy oczywiście świeże, pełnoziarniste pieczywo, które mama kroi na kromki. Każdą z nich nasze pociechy smarują masłem i układają po plasterku sera żółtego oraz zwiniętej szynki. Do kanapek dodajemy Sos ziołowy z nutą czosnku WINIARY, który dzięki połączeniu łagodnego smaku sosu ziołowego i wyrazistego akcentu czosnkowego świetnie komponuje się z potrawami z warzyw i wędlin. Następnie dekorujemy nasze drugie śniadanie plasterkiem pomidora, przekrojonymi oliwkami i natką pietruszki lub szczypiorkiem. Na koniec łączmy przygotowane połówki pieczywa i kanapki gotowe! Z taką przekąską w plecaku każde dziecko nie będzie mogło doczekać się przerwy śniadaniowej.


Jeśli mamy więcej czasu lub zdecydujemy się na przygotowanie posiłku dzień wcześniej, możemy przyrządzić sałatkę z kurczakiem, ananasem i grzankami razowymi. Wymaga trochę więcej pracy, ale za to jest bardzo pożywna i wygląda niezwykle apetycznie. Na początek gotujemy litr wody z dwoma kostkami Bulionu Warzywnego WINIARY. Do wrzącego bulionu dodajemy oczyszczony filet z kurczaka, a po 15 minutach wyjmujemy go i studzimy. W tym czasie nasze pociechy wlewają do miseczki jogurt naturalny mieszają z Sosem czosnkowym WINIARY, dodają pieprz i kilka kropel soku z cytryny. Wystudzone mięso i sałatę lodową rwiemy na mniejsze kawałki. Do miski dodajemy kawałeczki ananasa oraz połowę przygotowanego kurczaka i polewamy sałatkę przygotowanym wcześniej sosem. Dzieci mieszają składniki w misce i doprawiają sałatkę solą i pieprzem. Następnie wykładamy ją do dużego naczynia i posypujemy obficie grzankami i pozostałym mięsem. Na koniec dzieci polewają całość resztą sosu. Takie pyszne danie świetnie sprawdzi się zarówno w roli drugiego śniadania do szkoły, jak i lunchu do pracy. Wystarczy tylko spakować sałatkę do pojemników i cieszyć się własnoręcznie wykonanym, pożywnym posiłkiem, jedzonym poza domem.


Więcej inspiracji na ciekawe przekąski i sałatki, które można zabrać do szkoły czy pracy, znajdziemy się na stronie www.winiary.pl.


* Dane pochodzą z badania konsumenckiego „Odkrywamy smaki rodzinnych chwil”, przeprowadzonego przez Millward Brown na zlecenie marki WINIARY.


dostarczył infoWire.pl




Tylko na WirtualneMedia.pl

Zaloguj się

Logowanie

Nie masz konta?                Zarejestruj się!

Nie pamiętasz hasła?       Odzyskaj hasło!

Galeria

PR NEWS